Wilmas Verden 1, 2 og 3

Ulrika Louisa Bjerregaard

“Kufferten er en ren skattekiste.”

Wilmas Verden 1

Wilmas Verden er min ungdomsbogsserie om pigen Wilma, der går i 8. Hun finder en kuffert på loftet hos sin mormor. Kufferten er en ren skattekiste. Den rummer nemlig en stabel breve fra Wilmas tipoldemor, Karoline, der udvandrede til Amerika i 1912.

Jeg vil gerne give unge mennesker en spændende serie, som ikke blot fortæller en samtidshistorie om det at blive voksen, men hvor jeg fletter historiske begivenheder ind på en let tilgængelig måde.

Uddrag:

“Hvad var der så spændende på loftet?” Nanna afbrød mine tanker.

De andre piger sad konstant med deres mobiler og opdaterede Instagram eller snappede, og når vi mødtes efter skole, var det, det eneste vi gjorde. Ærlig talt blev det bare lidt for kedeligt. Nanna var ellers helt okay. Hun kunne også godt lide at lave normale ting.

”Jeg plejer jo at sidde og læse deroppe, men i går gik jeg rundt og kiggede. Bag kasserne med julepynt fandt jeg en gammel rejsekuffert. Du ved sådan en brun slidt læderkuffert med klistermærker fra alle mulige lande.”

”Var der noget i den?” Vi drejede om hjørnet til vores lange indkørsel og trampede lidt hårdere i pedalerne. Det gik op ad bakke.

”Ja, er du da vimmer. Det er derfor, jeg bare må tilbage.”

”Fortæl, fortæl.” 

”Der var en hel masse gamle ting. En kjole, bøger, en afklippet hestehale af mørkt hår, smykker og et gammelt pas. Men det sjoveste var en stabel gamle breve.”

”Gamle breve. Du er sgu lidt mærkelig Wilma.” Nanna lød dog stadig interesseret i at høre mere.

”Det er breve fra min tipoldemor. Karoline hed hun. Hun sendte dem hjem til sin søster Anna i Nordjylland. Synes du ikke, det lyder spændende?”

Wilmas Verden 2

Wilmas Verden 2 starter, hvor vi slap i Wilmas Verden 1. Wilma og Magnus skal starte i 9. klasse. Mon Wilma har tilgivet ham i løbet af sommerferien? Vil Magnus gerne være kærester med Wilma, selvom hun ikke har lyst til at vise det offentligt, og fandt Wilma mon træet med inskriptionen i Brooklyn? Vi skal krydse over det amerikanske kontinent og finde ud af, hvordan det går Karoline i San Francisco – helt for sig selv. Fik Oskar brevet fra Karoline i tide? Og er der i det hele taget flere breve, Wilma kan gå ombord i på mormors loft?
Vi skal fra nutidens Aarhus til datidens USA.

Wilma er vores hovedperson i nutiden. Hun går i folkeskole i Aarhus, hygger sig med vennerne og fritidsaktiviteter. En dag finder hun en kuffert på sin mormors loft med en stabel breve fra sin tipoldemor, Karoline, der udvandrede i 1912. Sideløbende med Wilma følger vi Karolines rejse til USA og den første tid i det nye spændende, men også overvældende hjemland.
Vi skal følge Wilma og Karoline i fire bøger; ét år ad gangen. I første bog mødte vi Wilma i 8. klasse, og her i anden bog skal vi følge hende i 9. klasse. I bog 3 er hun et år i USA på high school. I fjerde og sidste bog er hun tilbage i 1. g i Aarhus. Der er flettet to kærlighedshistorier ind i bøgerne sammen med et væld af historiske nedslag samt min egne dybe lidenskab for bøger – både ny og gammel litteratur.

Wilmas Verden er først og fremmest skabt for at underholde og give læseren en skøn læseoplevelse. Men den er også velegnet til undervisning i udskolingen med henblik på emner som udvandring til Amerika, 1. verdenskrig, m.fl. historiske begivenheder. Bagest i bogen finder man kilder, temaer og litteraturliste.

Uddrag:

Han sad ved det lille havebord i forhaven og sparkede i græsset med sine sneakers. Kasketten skjulte ansigtet, og jeg smilte lidt, for jeg var rigtig glad for at se ham.

”Hey, Wilma. Jeg havde slet ikke set dig.” Han rejste sig, tog kasketten af, lod hånden glide gennem håret og satte den tilbage på igen.

”Hej Magnus. Hvorfor sidder du her?”

”Er det et dårligt tidspunkt? Jeg ved godt, at jeg ikke har skrevet i forvejen …”

”Nej, nej, det er helt okay.” Jeg var ét stort smil. ”Jeg mente bare, hvorfor er du ikke indenfor eller ovre i haven?”

Wilmas Verden 3

Wilma er rejst til USA på udveksling, og Magnus er begyndt i gymnasiet. Mon Wilma slog op med ham, inden hun tog af sted, eller svigtede modet hende? Fortsætter Magnus og Wilma med at læse brevene fra mormorens loft med hjælp fra Facetime? Hvordan går det Wilma hos værtsfamilien i Santa Barbara? 

I San Francisco er Karoline alene med to små piger, en travl avis og en boghandel. Får hun tid og mod til at undersøge Greven nærmere? Oskar er draget i krig i Europa. En blodig krig, hvor mænd faldt på stribe ikke bare i kamp. 

Vi følger Wilma og Karoline i fire bøger; ét år ad gangen. I første bog mødte vi Wilma i 8. klasse. I anden bog gik hun i 9. klasse. Her i tredje bog er hun et år i USA på high school, og i sidste bind af serien skal vi tilbage til Aarhus i 1.g. Der er flettet to kærlighedshistorier ind i bøgerne sammen med et væld af historiske begivenheder samt ny og gammel litteratur. Serien er velegnet i dansk- og historieundervisning samt til frilæsning.

Uddrag:

”Og hej til dig, Jackson, hvor mange pigehjerter har du knust i ferien?” Hun kendte åbenbart fyren, der havde parkeret lige ved siden af os. Jeg iagttog ham diskret. Han var høj og bredskulderet med gyldenbrunt hår. Der var en tot, der faldt charmerende ned i øjnene på ham. Hans grin var smittende, og et smilehul poppede, når han lo. Selvbevidst strøg jeg hånden over mit eget lange, mørke hår.

Wilmas Verden 1 bogcover

Wilmas Verden 1

Wilmas Verden 2

Wilmas Verden 3

Wilmas Verden Bullet Journal

Den populære Bullet Journal er dit kreative rum, hvor du kan planlægge din kalender, aftaler, idéer og drømme. Den kan være din hverdagsdagbog eller begyndelsen på en fortælling. Formatet passer os alle og kan gå i rygsækken eller håndtasken. Det er kun fantasien, der sætter grænser for indholdet.

Behind the scenes

Illustrationer fra Wilmas Verden 1

Illustrationer fra Wilmas Verden 2

Illustrationer fra Wilmas Verden 3

Augusta Publishing
- en del af Bjerregaard

Skovbjergvej 2A
DK-8270 Højbjerg

CVR nr.: 38632027

 

Tlf.: 0045 2635 3017

kontakt@augustapublishing.com

Følg os på